رهام کالا
 

دریچه تأمین هوا

دریچه تأمین هوا

دریچه تأمین هوا وسیله ای است که با استفاده از آن می توانید هوای تازه محیط زندگی خود را تأمین کنید. استفاده از پنجره های دو جداره در ساختمان و آپارتمان های تازه تأسیس، سبب می شود تا میزان آلودگی صوتی در محیط منازل تا حد چشمگیری کاهش یابد. اما باید دقت داشت که این پنجره ها مانع از عبور اکسیژن و همچنین جریان یافتن آن در محیط خانه می شود. بنابراین مسأله تأمین هوا برای ساکنین این آپارتمان ها و منازل یکی از دغدغه هایی است که نیاز به راه حل دارد. همچنین منازلی که از پنجره های دو جداره در ساخت آن ها استفاده شده است، باید جهت تأمین سوخت مورد نیاز وسایل گاز سوز خود دقت لازم را به خرج دهند. در صورتی که اکسیژن مورد نیاز برای سوخت گاز تأمین نشود، رنگ شعله تغییر خواهد کرد و از آبی به زرد متمایل می شود. در چنین شرایطی سوخت ناقص اتفاق می افتد و مقدار قابل توجهی گاز مونو اکسید کربن وارد محیط می شود. انتشار این گاز در محیط محصور سبب ابتلا به سردرد و حالت تهوع شده و در درجه های بالاتر می تواند مسمومیت را به دنبال داشته باشد.

طبق مبحث ۱۷ ملی ساختمان، استفاده از دریچه تأمین هوا در ساختمان ها و واحدهای مسکونی الزامی است. انتخاب این دریچه ها برای نصب، نیاز به رعایت نکاتی دارد که در ادامه به تشریح این نکات خواهیم پرداخت.

دریچه تأمین هوا

دریچه تأمین هوا

دریچه تأمین هوا

دریچه های تأمین هوا از دو دریچه مجزا تشکیل شده اند که یکی از آن ها در محیط بیرونی ساختمان و در تماس با شرایط جوی بیرون نصب می شود و دریچه ی دیگر در محیط داخلی منزل نصب خواهد شد. بدیهی است قسمتی از دریچه تأمین هوا که در محیط بیرونی نصب می شود باید از متریالی ساخته شود که مقاومت لازم را در برابر شرایط جوی بیرون داشته باشند. منظور از شرایط جوی بارش برف و باران، وزش باد و گرد و غبار و تابش نور خورشید می باشد. تمامی این عوامل می توانند بر متریال های سازنده ی دریچه تأثیر گذاشته و سبب پوسیدگی، افت در کارایی و شکل ظاهری شوند.

هر دوی این دریچه ها در قسمت درونی و بیرونی باید دارای خصوصیاتی باشند که در ادامه به آن اشاره کرده ایم.

  • دریچه های تأمین هوای بیرونی

جنس این دریچه را معمولاً از آلومینیوم می سازند. آلومینیوم دارای خصوصیت ضد پوسیدگی و ضد زنگ زدگی است و مقاومت قابل ملاحظه ای در برابر شرایط جوی دارد. رنگ هایی که برای پوشش دهی دریچه تأمین هوا استفاده می شود دارای خاصیت الکترواستاتیک است. این خاصیت سبب می شود تا گرد و غبار جذب دریچه نشوند و موجب گرفتگی و کثیف شدن بدنه ی دریچه نشوند. همچنین این دریچه ها را با رنگ های مختلفی به بازار عرضه می کنند تا مشتری بسته به سلیقه و نیز نمای ساختمان خود این دریچه ها را انتخاب کند. به منظور عدم نفوذ آب باران به درون ساختمان، گریل هایی را با زاویه ۴۵ درجه بر روی این دریچه ها تعبیه کرده اند. این گریل ها آب باران را به سمت پایین هدایت می کنند. هر گریل با فاصله ۱۲ سانتی متری از گریل دیگر بر روی دریچه تأمین هوا تعبیه شده است. یک عدد مش (توری فلزی) نیز پشت گریل ها و در قسمت داخلی دریچه تعبیه شده تا مانع از ورود و نفوذ حشرات موذی به داخل آپارتمان شود.

  • دریچه های تأمین هوای داخلی

جنس بدنه ی این دریچه نیز از آلومینیوم است و خصوصیت رنگ پوشش دهنده آن، همانند دریچه تأمین هوا بیرونی، الکترواستاتیک و با تنوع رنگ است تا هم آلوده به گرد و غبار نشود و هم اینکه بتوان رنگ آن را با دکوراسیون داخلی و رنگ دیوارها تطبیق داد.

بر روی این دریچه ها برچسبی تعبیه شده و هشدار دهنده این نکته است که دریچه عبور جریان هوای مورد نیاز وسایل گاز سوز به هیچ عنوان نباید مسدود گردد. چرا که سوخت ناقص می تواند در زمان فقدان اکسیژن اتفاق بیفتد. این دریچه ها دارای یک لایه مش مقاوم هستند که جریان هوا و اکسیژن را به راحتی برقرار می سازد.

دریچه تأمین هوا

دریچه تأمین هوا (بیرونی و داخلی)

نکات مهم در رابطه با دریچه های تأمین هوا

به منظور تأمین هوای لازم برای احتراق، بازشوهایی بر روی دریچه تأمین هوا تعبیه شده که این بازشوها خود توسط دریچه هایی محافظت می شوند. در صورتی که از توری های سیمی برای بازشوها استفاده شود، اندازه چشمه های آن باید حداقل ۱۲ میلی متر در ۱۲ میلی متر باشند. همچنین در صورتی که دریچه از نوع کرکره ای فلزی باشد، سطح آزاد باید ۷۵ درصد دهانه را اشغال کند.

در هر حال با نصب دریچه، مقداری از فضای بازشو مسدود می شود. در چنین شرایطی باید ابعاد دریچه های تأمین هوا قدری بزرگ تر باشد. (مبنای بزرگی دریچه در این جا میزان انسداد است).

در صورتی که دریچه تأمین هوای تازه از نوعی باشد که یک دریچه ی آن در قسمت بیرونی و بر روی نمای ساختمان تعبیه شود، باید نکات زیر را در استفاده از این دریچه ها مد نظر قرار دهیم.

  • ابعاد دریچه تأمین هوا باید با توجه به نوع ساختمان و نیز حجم فضای داخلی تعیین شود.
  • بهتر است تا این دریچه ها را با ابعاد مربعی و یا گرد تهیه و نصب کنید.
  • محل نصب این دریچه ها در زمان ساخت ساختمان باید به گونه ای در نظر گرفته شود تا در حین بهره برداری از واحد مورد نظر با دریچه ی بازشوی هود آشپزخانه اشتباه گرفته نشود.
  • ابعاد دریچه تأمین هوا باید دقیق و درست انتخاب شود.
  • سنگ نمای ساختمان نباید به منظور تأمین هوای تازه برش داده شود.
  • بهتر است تا در سمت بیرونی این دریچه ها از کرکره های محافظ و یا امثال آن ها استفاده شود.
  • در سمت داخل این دریچه ها نیز بهتر است از دریچه های آماده به صورت مشبک استفاده شود.
  • این دریچه ها به هیچ عنوان نباید بر روی درب های ساختمان نصب شوند.
  • استفاده از دریچه های آیفونی توصیه نمی شود زیرا این دریچه ها در سطح هوادهی محدودیت دارند.

دریچه تأمین هوا با ابعاد مربعی در حال حاضر در اندازه های ۲۰*۲۰ و ۱۵*۱۵ در بازار موجود است. انواع دریچه های تأمین هوای گرد نیز با قطع ۱۵ سانتیمتر به فروش می رسند. برای خرید این محصول می توانید روی لینک آبی رنگ کلیک کنید. 

دیدگاه‌ها ۰

*
*

اضافه کردن آدرس

ایران